Om os

Rahbek VVS ApS udfører en bred vifte af opgaver inden for VVS, blikarbejde, gasservice, kloak og entreprenørarbejde. Med mere end 100 års erfaring i branchen har vi opbygget solid virksomhed med stort know how og yderst kompetente medarbejdere. Vi har hovedkontor i Brande og servicerer gerne både erhverv og private kunder i primært midt- og vestjylland.

Rahbek VVS vil være kundernes bedste sparringspartner og arbejder målrettet mod helhedsløsninger. Vi tilbyder de løsninger, som er bedst for kunder på lang sigt - både hvad angår kvalitet og økonomi. Vores slogan er 'Det er wos, der har a know how' - og det er ikke bare noget vi siger, men noget vi efterlever på hver eneste opgave.


VVS gennem flere generationer

Da den kgl. eksaminerede beslagssmed Chr. P. Rahbek slog sig ned som smed i Brande i 1919, var det primært med landbruget som kundegrundlag. Og virksomheden forblev fortrinsvist en smedeforretning indtil Bjarne Rahbek overtog virksomheden fra sin far, Børge Rahbek, i 1982.

I 80'erne leveredes den første naturgas fra Nordsøen til de danske forbrugere og markedet for installation af gasforsyning var i kraftig vækst. Bjarne sendte derfor nogle af hans folk på gaskursus - tids nok til at få del i arbejdet med den omfattende udbygning af det danske naturgasnet. Anlægsarbejdet med de gule rør førte både til stor synlighed i gaderne og til en stor fremgang for virksomheden.

I 2013 var det tid til endnu et generationsskifte og Bjarne Rahbek solgte virksomheden. De nye ejere var Ole Søgaard, Jørgen Jakobsgård, Sten Sønderbæk, Gert Larsen og Simon Søgaard. Jørgen og Ole havde allerede arbejdet mange år i virksomheden og fortsatte som ledere for henholdsvis smede- og VVS-afdelingerne. Sten Sønderbæk var revisor og virksomhedskonsulent og hans rolle i virksomheden blev bestyrelsesformand. Gert Larsen kom fra en stilling som afdelingsleder i et større energiselskab og fik det overordnede ansvar for vvs-tilbud og større beregninger i kraft af sin vvs-autorisation. Simon Søgaard kom fra en stilling som overmontør i et større vvs-firma og blev virksomhedens adm. direktør.Men generationsskiftet i Rahbek Brande A/S var ikke gnidningsløst. Virksomhedens regnskab for 2012/2013 og 2013/2014 viste røde tal på bundlinjen, som især skyldtes en stor kundes pludselige konkurs og dermed et omfattende tab på en enkelt opgave. Trods virksomheden i sommeren 2016 igen var ved at være ovenpå valgte banken at trække stikket.

Efter en konkurs rekonstruerede Bjarne Rahbek, sønnen Benno Rahbek, Ole Søgaard og Jan Pedersen virksomheden Rahbek VVS ApS på samme adresse og med en stor flok af de gamle medarbejdere. Afdelingerne for VVS, blik, gasservice, kloak og entreprenørarbejde genopstod under de samme vilkår og den samme veluddannede faglige ledelse. Og idag ser man stadig de iøjnefaldende rød-gule biler ude og omkring i Midt- og Vestjylland med ordene "Det er wos, der har a knowhow".Rahbek VVS i pressen


Kommunens rigtige mænd


Brandebladet side 10, 19. juni 2018: Det store idrætsprojekt 'Bevæg dig for livet'. Ole Søgaard blev en dag ringet op og hørt, om virksomheden var interesserede i at deltage i pilotprojektet. Han bragte sagen videre til de ansatte, som meldte sig i stor stil.
Artiklen åbner i et nyt vindue.


Gode kontakter skaber fremgang


TEKNIQs magasin Dansk VVS, April 2018: En række serviceaftaler har været med til at fylde ordrebogen hos Rahbek VVS i Brande. Faktisk kunne virksomheden sagtens beskæftige flere medarbejdere, hvis det altså var muligt at få fat i dem.
Artiklen åbner i et nyt vindue.


Træk varmen ud af luften og spar på energiregningen


Brandebladet side 26-27, 20. februar 2018: Hvad gør man, når det gamle olie- eller gasfyr trænger til at blive skiftet ud? Hvis man ikke lige bor i et område med fjernvarme, synes særligt en mulighed helt oplagt: En luft til vand varmepumpe.
Artiklen åbner i et nyt vindue.


Runder 30 år hos Rahbek VVS i Brande


Brandebladet.dk, 14. februar 2018: For 30 år siden gik Jan Pedersen ind ad døren hos Rahbek VVS på Fabriksvej 1 i Brande. At han stadigvæk går ind ad samme dør 30 år efter, havde han nok ikke forestillet sig dengang. - Men jeg har altid befundet mig godt, og har aldrig spekuleret på at komme videre, fortæller Jan Pedersen, der for halvandet år siden også blev medejer af firmaet.
Artiklen åbner i et nyt vindue.


Vi troede på det - og vores første regnskab viser vi havde ret


Brandebladet side 32, 13. februar 2018: Nu kan de se at de gjorde det rigtige, da de startede firmaet op igen. Med et resultat på over 2 millioner før skat i deres første regnskabsår ser tingene igen lyse ud.
Artiklen åbner i et nyt vindue.